Filmography

27. června 2010 v 13:40 | Posted by: Pixie* |  Filmography
2010 - Sex and the City 2 [Miley Cyrus]
2010 - The Last Song [Veronica Miller]
2009 - Hannah Montana: The Movie [Hannah Montana / Miley Stewart]
2008 - Hannah Montana: One in a Million [Hannah Montana / Miley Stewart]
2007 - Gossip Girl [Hannah Montana]
2007 - Hannah Montana: Live in London [Hannah Montana]
2007 - High School Musical 2 [Girl at Pool]
2006 - Hannah Montana [Hannah Montana / Miley Stewart]
2003 - Big Fish [Ruthie]
 

Discography

27. června 2010 v 13:35 | Posted by: Pixie* |  Discography
8
2010 - Can't Be Tamed
2009 - The Time Of Our Lives: Wallmart Exclusive
2009 - The Time Of Our Lives
2009 - Hannah Montana 3
2009 - Hannah Montana: The Movie Soundtrack
2008 - Breakout
2007 - Hannah Montana 2: Meet Miley Cyrus

Biography

27. června 2010 v 12:10 | Posted by: Pixie* |  Biography
Miley Ray Cyrus, rodným menom Destiny Hope Cyrus, je americká herečka, speváčka a textárka. Známá je predovšetkým vďaka svojej roli Miley Stewart alias Hannah Montana v americkom televíznom seriáli Hannah Montana, ktorý vysiela televízia Disney Channel.

Miley sa narodila v Nashville v štáte Tennessee a je dcérou Leticie Tish a country speváka Billyho Ray Cyrusa. Má dvoch nevlastných bratov - Christophera Codyho a Trace Cyrusa, ďalej má nevlastnú sestru Brandi, mladšieho bratra Braisona a mladšiu sestru Noah, ktorá je tiež herečkou. Navštevovala strednú školu Heritage Middle School a bola tam roztlieskávačkou. Vyrastala na farme svojich rodičov kúsok od Nashville.

O herectvo sa Miley Cyrus začala zaujímať v 9-tich rokoch, kedy so svojou rodinou dočasne bývali v Torontu v Kanade. Na televíznych obrazovkách sa poprvé objavila v televíznom seriáli jej otca "Doc", kde hrala dieča Kylie. V roku 2003 si zahrala v úspešnom filmu Big Fish (Velká Ryba) od Tima Burtona. Najvetší zlom jej kariéry nastal, keď vyhrala casting na hlavnú postavu v detskom seriáli Hannah Montana. Podla viceprezidenta Disney Garyho Marsha, bola Miley Cyrus do role obsadená kvôli svojej energickej povahe.

24. októbra 2006 vydalo Walt Disney Records prvý soundtrack k Hannah Montana. Tento soundtrack obsahoval 8 songov, ktoré v HM zaspievala. 26. júna 2007, presne 8 mesiacov po vydaní prvého soundtracku, vydáva Miley Cyrus dvojalbum nazvané "Hannah Montana 2: Meet Miley Cyrus". Prvné CD slúžilo ako soundtrack k seriálu Hannah Montana a druhé bolo jej debutovým sólovým albumom. Sama si napísala 8 z 10 pesniček na tomto albumu. Song "See You Again" sa stal jej prvou pesničkou, ktorá sq umiestnila v top 10 v hitparáde Billboard Hot 100.

O rok neskôr vydala Miley Cyrus svoje druhé album Breakout. Táto deska je prvým albumom Miley Cyrus, ktorá nemá žiadnou spojitosť s Hannah Montana. Song "7 Things" sa stal jej nejúspešnejším hitparádovým singlom, na ktorý je Miley velice pyšná a sama si ho zložila. Tiež song Fly on The Wall (Mucha na stene) má Miley veľmi rada.

18. októbra 2007 sa vydala na tour ako Hannah Montana. Tour odštartovala v St. Louis, Missouri a kvôli obrovskému záujmu bola predĺžená až do 31. januára 2008. Počet vystúpení tak dosiahol neuveritelné číslo 69. 14. septembra 2008 vystúpila s niekoľkými ostatnými umelcami v Gibson Amphitheatre, Universal City, Kalifornia na benefičnom koncerte na výskum rakoviny.

Podľa časopisu Parade a US Weekly si Miley Cyrus zarobila v roku 2007 krásnych 18,2 miliónov.

V rozhovore pre noviny USA Today uviedla, že viera v Boha je hlavná vec a že práve vďaka Bohu pracuje v Hollywoode. V rozhovore pre časopis Parade dodala, že so svojou rodinou chodí pravidelne do kostola.

V júne 2009 sa konečne u nás v kinách objevil film "Hannah Montana: The Movie". Miley bude musieť urobiť životné rozhodnutie a určite sa aj zasmejete. Je to zas niečo nového a v Amerike to má veľký úspech.

Miley bola už aj v Bielom dome na prianie Obamových dcér.

Miley trpí hypoglykémiou (vážnou chorobou podobnou cukrovke), podobne ako Nick Jonas (on má cukrovku).

Miley vydala v roku 2009 knihu "Miles to go", ktorá hovorí o jej živote na základnej škole, o vzťahoch s rodinou, ako sa dostala do role Hannah Montany a najdôležitejších okamihoch jej života.

V roku 2009 sa Miley vydala na svetové turné "Wonder tour", kde prezentuje mimo pesničiek z predcháchajúcich albumov aj pesničky z jej nového albumu "Time of our lives".

Miley v roku 2009 začala natáčať nový film podľa knižnej predlohy Nicholasa Sparksa, The Last Song. Zoznámila sa so svojou súčastnou láskou Liamom. Premiéra filmu bola v marci roku 2010.

V roku 2010 tiež vydala album Can't be Tamed.
 


• SITE •

20. června 2010 v 10:12 | Posted by: Pixie* |  • SITE •
lovehouse.blog.cz
- novinky o blogu

- spriatelené blogy

- vzhľady blogu

- návštevnosť

- denníček

• EXTRA •

20. června 2010 v 10:08 | Posted by: Pixie* |  • EXTRA •
3
- mini obrázky

- super alebo strašné?

- fotka mesiaca

- song mesiaca

- video mesiaca

• MEDIA •

20. června 2010 v 9:59 | Posted by: Pixie* |  • MEDIA •
- videá

- na stiahnutie

- texty piesní

- podpisy

- zápis fanúšikov